Проектування кафе, ресторанів, барів і пабів
Відкриття кафе, ресторану або бару - один з найпопулярніших стартапів, дохід від якого багато в чому залежить не тільки від якості меню, але і від привабливості проекту закладу
Залишити заявку |
При проектуванні кафе і ресторанів з одного боку враховують те, що їх розташування і дизайн повинні забезпечувати комерційну прибутковість. А з іншого боку - те, що проект закладу повинен відповідати вимогам безпеки - будівельним і технологічним нормам проектування закладів, протипожежним нормам і санітарним вимогам.
Проект успішного кафе чи ресторану визначається, як важливими для будь-якої споруди архітектурними та об'ємно-планувальними рішеннями, так і проектуванням унікального індивідуального дизайну закладу певної тематики, а також опрацюванням технологічної частини проекту і проектуванням інженерних мереж.
В кафе чи ресторані дуже важливо правильно розташувати кухонне обладнання для зберігання або приготування їжі та напоїв. І ескізний проект закладу відразу повинен враховувати особливості проектування кухні, місце розташування барних стійок і столів відвідувачів, розташування вхідної групи зі стійкою адміністратора, а також багато інших чинників.
На успішність функціонування кафе чи ресторану впливає правильний розподіл мереж електро- і водопостачання, опалення, каналізації, вентиляції і кондиціонування, проектування яких визначається призначенням внутрішніх приміщень.
Дизайн і стиль проекту ресторану або кафе
Комерційна успішність проекту кафе чи ресторану багато в чому визначається вдалим розташуванням закладу на місцевості, впізнаваністю і привабливістю його фасадів та інтер'єрів, а також комфортом внутрішніх приміщень.
Зверніться за розробкою архітектурного і робочого проекту кафе чи ресторану до фахівців АБ EURO HOUSE, щоб гарантовано отримати комплексне рішення, яке буде враховувати, в тому числі, обрану бізнес-модель закладу громадського харчування.
В залежності від побажань замовника до робіт з проектування закладу будуть залучені кваліфіковані дизайнери, здатні створити цілком індивідуальний стиль інтер'єру кафе або ресторану з урахуванням спеціалізації закладу, а також експерти з проектування міжнародних ресторанних мереж і фастфудів.
Особливості проектування ресторанів і кафе
Специфіка проектування піцерій, їдалень або ресторанів швидкого харчування, де основний акцент приділяється швидкому обслуговуванню великої кількості відвідувачів, істотно відрізняється від індивідуального проектування фешенебельних ресторанів і нічних клубів, дизайн інтер'єрів яких може бути номінований на участь в престижному конкурсі Restaurant & Bar Design Awards.
І ці відмінності стосуються не тільки площі і кількості приміщень ресторану або кафе, тобто фактично розташування внутрішніх перегородок. Істотне значення мають, скажімо, проектні рішення по звукоізоляції простору, акустиці й освітленню інтер'єрів.
У будь-якому випадку якісний проект кафе чи ресторану повинен враховувати:
- вік цільової групи, яку буде обслуговувати заклад - молодь, сімейний заклад, офісні співробітники, дружні компанії і т.д .;
- приблизний достаток відвідувачів і розмір середнього чека в закладі;
- кількість посадочних місць та очікувану середню тривалість відвідування кафе чи ресторану;
- тип кухні (сучасна європейська, азіатська, традиційна національна і т.д.) і спосіб приготування основних страв меню;
- час роботи і тематику кафе чи ресторану (наявність або відсутність таких рішень, як літня тераса, танцпол, сцена, вітрина, відкрита кухня, система телевізійних екранів і т.д.).
Залишити заявку |